Az Alapítvány a Magyar Színházakért pályázatot hirdet bővített határidővel

Az Alapítvány a Magyar Színházakért pályázatot hirdet színművészek és rendezők számára. Benyújtási határidő meghosszabbítva: 2020. február 29.

Az Alapítvány a Magyar Színházakért kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazai színházi kultúra képviselői/szereplői még jobban ismerjék a nemzetközi tendenciákat, külföldi színházi műhelyek munkáit, szempontrendszereit, annak érdekében, hogy a honi színházi munkák során megfontolásra kerülhessenek a külföldön szerzett tapasztalatok.


I. 
Ki pályázhat? 
Olyan diplomával rendelkező magyar színművész vagy színházrendező, aki a pályázat beadásakor még nem érte el a negyvenöt (45) életévet.

II. 

Mire lehet pályázni? 
Külföldi tanulmányútra lehet pályázni minimum egy (1) hónapos, maximum négy (4) hónapos időtartamban egy vagy több külhoni színháznál, társulatnál. 

A megpályázható összeg ötszázezer (500.000,-) forint pályázatonként. Az elnyert összeget olyan költségek fedezésére lehet fordítani, amelyek a tanulmányúttal szorosan és szervesen összefüggenek (például utazás, szállás, közlekedés). Az elnyert összeget az Alapítvány a Magyar Színházakért az utazás előtt biztosítja a nyertes pályázóknak, 

A pályázat eredményhirdetését követő tizenkét (12) hónap alatt kell a külföldi tanulmányutat lebonyolítani.

III. 

Meddig kell benyújtani a pályázatot? 

A pályázatokat 2020. január 31-e, 24:00-ig lehet érvényesen benyújtani az info@szinhazakert.hu e-mail címre. Az e-mailhez kell mellékelni ‘pdf formátumban az összes IV. pontban rögzített dokumentumot.

Benyújtási határidő meghosszabbítva: 2020. február 29.

IV. 

Mit kell a pályázathoz benyújtani? 

Szakmai önéletrajz.

Motivációs levél és nyilatkozat a pályázati feltételek elfogadásáról. Ezt a dokumentumot a pályázónak alá kell írnia.

Konkrét terv, amely részletezi, hogy melyik országba, városba, színházhoz vagy társulathoz, mikor és mennyi időre, milyen céllal, milyen szakmai tervvel utazna el.

Fogadó intézmény (színház vagy társulat) nyilatkozata angol nyelven arról, hogy a 3. pontban megjelölt feltételek mellett fogadják.

Egy olyan támogató, konzulens, szakmai vezető nyilatkozata (angol vagy magyar nyelven), aki mindezt támogatja, opponálja, aki mindennek a megszervezéséhez, lebonyolításához segítséget nyújt.

V. 

Ki bírálja el a pályázatokat és mikor lesz az eredményhirdetés? 

Alapítvány a Magyar Színházakért Kuratóriuma (Máté Gábor elnök és Kováts Adél, Cseke Péter, Horváth Csaba és Oberfrank Pál tagok) bírálják el a pályázatokat. 

Alapítvány a Magyar Színházakért Kuratóriuma egy színművész és egy rendező pályázatát fogadhatja el nyertesnek. 

Előnyben részesülnek azok a pályázók, akik még nem jártak külföldön a jelen pályázat tárgyának céljából, azaz nem dolgoztak, nem vettek részt tanulmányúton külföldi színházaknál, társulatoknál. 

Minden pályázó 2020. március 31-éig kap értesítést e-mailen (arra a címre, amelyről a pályázatát beküldte) az Alapítvány a Magyar Színházakért Kuratóriumának döntéséről. 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre az Alapítvány a Magyar Színházakért Estjén kerül sor, amelynek időpontjáról és helyszínéről később adunk tájékoztatást. 

VI. 

További feltételek 

A pályázat beadásával a pályázó úgy nyilatkozik, hogy a pályázati felhívást megismerte, annak feltételeit maradéktalanul elfogadta. 

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani (kivéve a fogadó intézmény nyilatkozatát és a támogató személy nyilatkozatát, amennyiben az nem magyar nyelven születik meg). 

Az eredményhirdetést követően és az elnyert összeg kifizetését megelőzően az Alapítvány a Magyar Színházakért szerződést köt a nyertes pályázóval. 

A külföldi tanulmányút után egy (1) hónappal részletes beszámolót kell benyújtani az Alapítvány a Magyar Színházakért Kuratóriumának, bemutatva a tanulmányút lefolyását, a főbb eseményeket, tanulságokat, továbbá ebben a dokumentumban kell elszámolni az elnyert pályázati összeggel. 

Amennyiben bármelyik nyertes pályázó nem teljesíti a pályázati felhívás bármely lényeges feltételét vagy az Alapítvány a Magyar Színházakért Kuratóriuma nem fogadja el a beszámolót, az elnyert összeg (az Alapítvány a Magyar Színházakért Kuratóriumának döntése függvényében teljes körűen vagy részletében) visszafizetendő. 

Az Alapítvány a Magyar Színházakért a jelen pályázati felhívást bármikor indokolás nélkül visszavonhatja vagy módosíthatja. Továbbá az Alapítvány a Magyar Színházakért fenntartja a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek vagy részben eredményesnek nyilvánítsa. 

Minden pályázó maga viseli a pályázatának összeállításával és benyújtásával kapcsolatos költségeket. 


Az Alapítvány a Magyar Színházakért minden a jelen pályázattal összefüggő kommunikációt a honlapján tesz közzé (szinhazakert.hu).