Vörösmarty Színház mindennapjai és Meseszínház

A koronavírus járvány immár mindenkit száműzött otthonába. A Vörösmarty Színház társulata, munkatársai is otthon vannak, ki így, ki úgy üti el az időt. Ezért is indították útjára új sorozatunkat Élet a karantén alatt címmel, hogy közönségük se maradjon hírek nélkül. Kicsit bepillanthatnak munkatársaik, művészeik életébe, ki mit csinál a négy fal között.


Rendezőasszisztensük, Németh Mariann Mary például már egy magaságyást is elkészített, hódol szenvedélyének, az üvegfestésnek, emellett jótékonykodik is: maszkokat készít mindenkinek, akinek szüksége van rá. Az önkénteskedésből a nézőtéri felügyelő, Kondász Renáta is kiveszi a részét, a székesfehérvári önkormányzat felhívására csomagolta az ingyenes maszkokat. Színészeik is elfoglalják magukat, Kerkay Rita és Kricsár Kamill online forgat mesefilmet egy jegesmackóról, Nukáról, Závodszky Noémi gyakran jelentkezik kisfilmmel, amelyekben gondolatait osztja meg, ügyelőjük, Horváth Iza pedig olyannyira nem tud elszakadni a színháztól, hogy a háztartásában fellelhető eszközöket hívja, akárcsak a színpadra a színészeket.


Az alábbi linkeken bővebben is olvashatnak az otthoni mindennapokról:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1593-elet-a-karanten-alatt-zavodszky-noemi

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1592-elet-a-karanten-alatt-andrassy-mate

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1591-elet-a-karanten-alatt-nemeth-mariann-mary-rendezoasszisztens

És megnézhetik Horváth Iza briliáns videóit:

https://www.facebook.com/izabella.horvath.946/videos/3111484648864006/

https://www.facebook.com/izabella.horvath.946/videos/3117363074942830/


A kisebbek és a gyermeklelkű felnőttek sem maradnak mulatság nélkül, Meseszínházuk megnyitotta kapuit, szigorúan online. Egyed Attila már el is kezdte a sort, de jön még Tóth Ildikó, Keller János, Ladányi Júlia, Varga Gabriella, Lábodi Ádám, és megannyi kaland a mesék világából. Aki pedig inkább mesefilmre vágyik, Kerkay Rita és Kricsár Kamill animációs filmjét, a Nuka, a világjárót is megnézheti, és várhatja izgatottan a folytatást.

A Meseszínház itt nyílt meg:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1599-meseszinhaz-elmeny-otthon

Nuka kalandjait pedig itt követhetik:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/kitekinto/1597-online-forgat-kerkay-rita-es-kricsar-kamill


Amíg a kialakult helyzet nem rendeződik, a Vörösmarty Színház társulata azon lesz, hogy közönségét ne hagyja szórakozás nélkül, a legfontosabb üzenetük azonban az, hogy mindenki maradjon otthon. Vigyázzanak egymásra!