Az Igazságtalanság című darab Dunaújvárosban

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház október 23-án 20:00-kor mutatja be az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére Galambos Attila dokumentum drámáját az Igazságtalanság c. darabot, Csadi Zoltán rendezésében.


ELŐADÁSOK:

Október 26. (szerda) 19:00

Október 27. (csütörtök) 19:00

November 8. (kedd) 19:00

November 13. (vasárnap) 19:00


Csadi Zoltán:

„Mindig is komolyan foglalkoztatott az 56-os események története és azon belül is konkrétan a fiatalok sorsa, azoknak a fiataloknak az élete és munkássága, tevékenysége a forradalom alatt és az azt követő terror és megtorlás időszakában, akik életüket adták a szabadságért. Végső soron azért, hogy mi ma itt lehessünk.” 


Galambos Attila: 

„Komoly, alapos tudásra tettem szert a korszak tanulmányozása során, igyekeztem a rendelkezésemre álló időhöz képest minden forrásművet megismerni. […] Felkerestem azokat a helyszíneket, ahol jártak, harcoltak, lobogtak és kihunytak. Nagy hatással volt rám mindaz, amit kaptam ettől a munkafolyamattól.”


Tőkés Nikoletta 

„Tóth Ilonával kapcsolatban azonban folyamatosan zakatoltak a kérdések: mit gondolhatott, mit érezhetett, hogyan reagálhatott, milyen lehetett Ő. Próbáltam felvételeket keresni róla, sokat elárulhat egy emberről egy lopott tekintet, a testtartása, a gesztusai.”


Rábavölgyi Tamás 

„A körülmények voltak mások. Ezek a körülmények koncentrálták minden igazságérzetét, dühét egy irányba. Ezt az egyöntetűséget kell keresni, a kizárólagos hitet valamiben, vagy valami ellen. Illetve megpróbálni megérteni, a következmények valóban súlyosak, mert “az lesz a papíron, amit ezek hallani akarnak.”