Nyilas Misi visszatér

A tavalyi évad nagy sikere után, most felnőtt bérletben kínálja nézőinek október 21-től, Seregi Zoltán rendezésé­ben, a Légy jó mindhalálig című musicalt a Békéscsabai Jókai Színház. Az elmúlt évadban sokkal többen szerették volna megnézni az előadást, mint amire lehetőség nyílott, ezért engedve a közönség nyomásának, ismét műsorra tűzte a színház  Móricz örökérvényű klasszikusát.

Az elmúlt napokban, a felújító próba során, a tucatnyi gyerekszereplő számára újra második otthonává változott a teátrum, hogy a színészekkel együtt felidézzék Nyilas Misi történetét. Persze nemcsak ők várják izgatottan a premiert, hanem a város és a megye színházszerető közönsége is, köztük olyanok is, akik huszonnégy évvel ezelőtt láthatták utoljára a musicalt  a Jókai Színházban.

Hogy újra repertoárra került Móricz klasszikus műve nem véletlen, hiszen azon túl, hogy óriási érdeklődés övezte év elején, olyan üzenetet hordoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt, melyeket időről időre elő kell venni, meg kell mutatni. – fogalmazott a darab rendezője, Seregi Zoltán. Nagy büszkeség, hogy a közönség a szavazataival, az elmúlt évad legjobb előadásává választotta ezt a darabot. – tette hozzá az igazgató. A regény színpadi változata olyan musical, Kocsák Tibor nagyszerű zenéjével, amely felnő az eredeti műhöz, és dallamaival, valamint Miklós Tibor kiváló dalszövegeivel elvarázsolja a nézőket.

Nyilas Misiként Bolla Márton, a főbb szerepekben pedig Katkó Ferenc, Liszi Melinda, Vikidál Gyula, Vadász Gábor és Köböl Lilla látható.